Ne veltui sakoma, kad tiesiausias kelias į vyrų (ir, būkime atviri, moterų dažnai taip pat) širdį eina per skrandį. Tai ypač aktualu artėjant Valentino dienai, nes didžioji dauguma žmonių įsitikinusi, kad būtent romantiška vakarienė yra geriausia dovana šia proga. Vis dėlto, kai kurie baiminasi, kad šiuo svarbiu momentu pasitikėti turimais įgūdžiais virtuvėje nevalia. Tačiau skaniausias maistas visai nebūtinai turi būti įmantrus – kur kas svarbiau yra kelių esminių dalykų žinojimas.
Geras planas daugeliu gyvenimo atvejų yra sėkmės garantas, todėl susiplanuoti reiks ne tik ką gaminsite, bet ir kaip atrodys stalas. Galbūt rožių žiedlapiai šiais laikais ir atrodo senamadiškai, tačiau pritemdę šviesas ir uždegę keletą žvakių, ant stalo padėję gražių servetėlių ir tinkamai išdėlioję lėkštes, taures bei įrankius, sukursite išskirtinę ir jaukią atmosferą.
Kalbant apie maistą, pirmiausia reikėtų galvoti apie tai, kam gaminate: ką labiausiai mėgsta jūsų antroji pusė? Net jei paruošite kažką itin prašmatnaus ir patiekalas pavyks puikiai, bet žmogus valgys tai tik iš mandagumo, vakaras gali prailgti. Jei nežinote, ką žmogus mėgsta, geriau nespėlioti ir klausti tiesiai – tuo taip pat parodote rūpestį.
Verta atsiminti ir tai, kad vakaras, praleistas valantis aptaškytus drabužius, ne itin siejasi su romantika, o estetiškai pateiktas maistas daugeliui atrodo skanesnis. Todėl pasistenkite parinkti patiekalą, kuris ne tik gražiai atrodytų lėkštėje, bet kurį būtų ir pakankamai nesudėtinga valgyti, o tarp kąsnių būtų galima ir pasišnekučiuoti.
Sudarinėdami vakaro meniu, o ypač Valentino dienai, pagalvokite ir apie afrodiziakų, medžiagų, skatinančių potraukį bei aktyvumą, turintį maistą. Žinoma, jūros gėrybės, tokios kaip lašiša, midijos ar krevetės, yra puikus pasirinkimas, jei abu mėgstate tokį maistą. Visgi nereikėtų pamiršti tokių produktų, kaip avokadai, čili pipirai ar šafranas, kurie taip pat pasižymi šiomis savybėmis. Desertui puikiai tiks šokoladas, medus bei bananai.
Taip pat, kad ir ką ruoštumėte, visada verta rinktis aukštesnės kokybės produktus, ypač kalbant apie alyvuogių aliejų ar balzaminį actą. Jei nesate bandę Indijoje populiaraus Ghi sviesto, su juo iškeptas maistas tikrai gali maloniai nustebinti. Atkreipkite dėmesį ir į tai, kad tarp iš anksto ir šviežiai maltų juodųjų pipirų bei tarp džiovintų ir šviežių prieskoninių žolelių yra didelis skirtumas. Pastarieji variantai beveik visada bus geresnis pasirinkimas.
Svarbiausia nepamirškite, kad jūsų antroji pusė susitinka su jumis, o ne penkių žvaigždučių restorano šefu, tad ir stengtis priblokšti visai nebūtina. Juk jei taip nutiktų, kad patiekalas, kurį puikiai mokate paruošti, yra kaip tik tai, ką mylimas žmogus mėgsta, kodėl juo ir nepradžiuginus?