Grįžti į pagrindinį puslapį

Geridarbai.lt Sausio mėnesio laimėtojai

SMScredit.lt inicijuojama paramos programa „Geridarbai.lt“ metus pradėjo su dar vienu konkursu, kurio metu išdalino net 3000€ paramos fondą dvejoms pelno nesiekiančioms organizacijoms. Sausio mėnesio konkurso laimėtojais tapo - Radviliškio Technologijų ir Verslo Mokymo Centras bei Šalčininkų Jano Sniadeckio gimnazija.

geridarbai.lt Sausio mėnesio laimėtojai

Pastarieji, pasitelkė visą bendruomenę į pagalbą, prašė net kolegų iš Lenkijos atiduoti savo balsą už jų projektą: „ Surinkti tokį kiekį balsų buvo iš tikrųjų labai sunku. Bandėme visais būdais pritraukti vis daugiau žmonių, pritraukėme partnerius ir pažįstamus iš visos Lietuvos, Lenkijos ir kitų valstybių. Bendromis jėgomis pasiekėme savo tikslą.“,- mintimis dalinosi projekto organizatorius Julijan.

O štai jų konkurentai - Radviliškio Technologijų ir Verslo Mokymo Centras beveik visą konkurso laiką buvę trečioje vietoje, paskutinę dieną suvienijo jėgas ir užkopė į pirmąją vietą: „Tokių rezultatų nesitikėjome. Pradžioje džiaugėmės surinkę 100, 200 balsų. Vykdėme projekto „Ežio kambarys“ sklaidą, palaikančiųjų ratas vis didėjo. Informacija apie šį projektą keliavo „iš lūpų į lūpas“, per socialinius tinklus. Esame dėkingi visiems palaikiusiems.“,- sakė projekto organizatorė Justina.

Abiejų organizacijų projektai yra skirti vaikų edukacijai ir švietimui. Šalčininkų Jano Sniadeckio gimnazija žada sukurti edukacinę ir laisvalaikio erdvę mokyklos kieme, įrengiant saulės laikrodį: „Saulės laikrodžio dėka, kiekvienas moksleivis galės sužinoti kaip nuo saulės krentantis šešėlis nurodo laiką. Laisvalaikio erdvės dėka, vaikai galės žaisti pertraukų metu mokyklos kieme, gryname ore, vietoj buvimo patalpoje. Taip pat galės lavinti papildomai protą laisvalaikio metu.“ O štai Radviliškio Technologijų ir Verslo Mokymo Centras planuoja įrengti terapinę erdvę skirtą sunkumų patiriantiems jaunuoliams: „Idėja pateikti projektą terapinės erdvės įrengimui gimė iš kasdienio poreikio. Juk kiekvienam būna sunkių minučių, kai norisi pabėgti nuo viso pasaulio, o ką jau kalbėti apie jaunimą, kuris dažnai jaučiasi nesuprastas, neįvertintas, nepritampantis. Tikimės, kad už gautą paramą įrengta terapinė erdvė padės mūsų centro ugdytiniams pamatyti ir kitokias gyvenimo spalvas, ne tik juodą ir baltą. Padės bendrauti ir susikalbėti su aplinkiniais, išmokti įsiklausyti, suprasti, pažinti, išreikšti save.“,- kalbėjo Justina.

Bendra paramos suma, kuri buvo suteikta sausio mėnesį - 3000 EUR. SMScredit.lt inicijuojamas projektas GERIDARBAI.LT praėjusį mėnesį abiem organizacijoms išdalino po 1500 EUR.

Pirmas konkursas paramai gauti buvo surengtas 2010 metų birželį. Nuo to laiko daugiau nei 6 paramos programos gyvavimo metus kas mėnesį skiriama iki 3000 eurų pelno nesiekiančių organizacijų projektams įgyvendinti. Drauge su visų pagalba jau įgyvendinta daugybė projektų, kurių bendra vertė – daugiau nei 170 000 EUR!

Jeigu turite idėjų ir Jūs, kurioms trūksta įgyvendinimo, dalyvaukite paramos programos konkurse jau dabar, registracija į konkursą vyksta čia.

Naujausi įrašai